ГЭРЭЛ ЗУРГИЙГ Р.ОЮУН

Мочи будааны бялуу (мочи эсвэл омочи) нь уламжлалт байдлаар чанасан, буталсан цавуулаг будаагаар хийдэг. Уламжлал ёсоор энэ нь шинэ жилийн хоол байсан ч сүүлийн үед түгээмэл өдөр тутмын хоол болжээ. Цагаан будааны бялууг янз бүрийн хэлбэрээр бэлтгэдэг. Мочи бол уламжлалт ёсоор бөмбөлөг хэлбэртэй будаагаар хийсэн япон чихэр юм. 

Чанасан наалдамхай будаагаа алх эсвэл өнхрөх зүүгээр цохиж буталж бүрэлдэхэд хялбар болгоно.

Мочиг дангаар нь эсвэл зайрмаг, улаан буурцагны оо гэсэн амттантай хамт идэж болно. Мөн олон төрлийн ногоон цай, ургамал, амтат амтлагчаар амталж болдог.

Эх сурвалж www.zms.mn